Nakış Dergileri

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Yaşasın, Kanaviçe Dergisinin 23.sü çıkmış!

      Bugün kitapçıya uğradım, belki ilginç bir şeyler bulurum diye ve gerçekten benim için ilginç bir şeye rastladım - 23 no'lu (yani nihayet yeni sayı!) Kanaviçe Dergisi! Her nedense bu dergiyi pek severim. Her projeyi beğenmesem de, bazılarını fazla basit bulsam da, gene de hepsini biriktirmişim, yapacaklarımı - yapabileceklerimi de sıraya koymuşum. Her yeni sayıyı da heyecanla bekliyorum... 
     Bu sayıda el işi "hastaları"nın kesin beğenecekleri bir dörtlü sampler var "Dikiş - Kanaviçe - Örgü - KırkYama" ile ilgili minik objelerden oluşuyor. Singer dikiş makinesini hemen gözüme kestirdim, en yakın zamanda işlemeyi planlıyorum. Bir de çok hoş bir kalp şeklindeki tablo, gene kalpli çiçek deseniyle dikkat çeken bir yastık (ilk defa bu kadar renkli, çiçek baskılı bir Aida kumaşı gördüm!),  bordür desenler ve tam 3 tane saat en beğendiklerim arasındadır.  İlgilenenlere duyurulur!.. ;")




Bakın burada kim varmış! / Look who's here!

     Bu yılın ilk kahkaha çiçeği terasımda açmış! Ve hayatımda yetiştirdiğim ilk mavi kahkaha çiçeği!.. Onlara bayılıyorum... Aslında doğada onların mevsimi daha gelmedi, ama ben zamanı biraz aldatmak için bu sene aldığım tohumların yarısını ta martın başında ıslatıp ekmiştim saksılara. Meğerse 2-3 gündür açıyorlarmış, benim de sadece bugün haberim olmuş. Zavallıcıklar hâlâ kendi yerlerine bile konmamışlar, sarılacak çit arıyorlar. Belki de onun stresinden açmaya başlamışlar...

     My first morning glory this year! And the first blue morning glory in my life! Oh God, I love them! There obviously were some more flowers for last few days but I saw the first one only this morning... The flower pots haven't even been placed right yet...

15 Mayıs 2011 Pazar

My puzzles/Yapbozlarım

      Stresli zamanlarımda beni kurtarıp sakinleştiren, sakin huzurlu zamanlarımda yapmaya çalıştığımda ise sinirlerimi inanılmaz geren bir uğraştır bu. Son bir-iki yıldır çok az stresli geçiyor olacak ki sadece 1,5 yapbozu bitirebilmişim. Bitmiş olanını geçen hafta sonu Bauhaus'taki çerçeveciye götürdük ve bu salı günü nihayet alıp asıl sahibine teslim ettik. Yapmayı severim ama bir tanesini bile evimizde bulamazsınız - hep hediye olarak dağıtıyorum. Hazırını görünce yapbozun kendisinden daha çok çerçevesine bayıldım... Bu kadar mı isabetli olur seçimim?! :") Şimdi de Neon serisine devam edeyim mi, etmeyeyim mi diye düşünüyorum... Yapbozdaki sarı ışıklar karanlıkta çok güzel parıldıyorlar, aynı duvarda bu serinin birkaçı daha olursa belki çok daha güzel olur ... Gerçi hediyenin sahibesine de sormam lâzım, bu köprü ve binalardan birkaç tane daha ister mi diye?




   Geçenlerde ilk defa da kendim için bir yapboz aldım, tam sevdiğim gibi - bol yeşillikli çiçekli bir tablo. Gerçi bittiğinde onu nereye asacağımı henüz bilmiyorum. Çerçevesini ve alt kısmını iki günde bitirdim, ortalarda ise çok fena takıldım. Bütün parçalar birbirinin aynısı gibi, bir türlü ilerleyemiyor... İnşallah, bir gün biter...


8 Mayıs 2011 Pazar

Kanaviçe kitap ayraçlarım/ My cross-stitched bookmarks

      Okumayı çok sevdiğim için olsa gerek kitap ayraçlarına karşı da zaafım vardır. Gerçi koleksiyonumdakilerin hepsi hiçbir özelliği olmayan kağıt ayraçlardı şimdiye kadar. Haliyle geçen sene Kanaviçe dergisinin 15. sayısında nakışlı bir kitap ayracı gördüğümde ona ilk bakışta âşık oldum. Ona sahip olmalıydım! Bir de etamin bantlarının doğal görüntüsü acayıp hoşuma gitmişti. Projenin aslı, çok güzel bordürlerden oluşan büyük bir tablo. Tasarımı Pelin Tezer'e ait. 
      Ben ilkini (ucuna küçük eklenti yaparak) bitirdikten sonra bir tane daha işleyeyim dedim, çiçekli olanından. İkincide de ilk defa iğneardı (backstitch) yapmayı denedim, kolay ama biraz sıkıcıymış. Üçüncüsünü başka bir yerde kullanmaya karar verdiğim için tam bitirmedim, bekletiyorum. (ayraç olarak değil de, desenli bir bant olarak kullanmayı düşünüyorum). Ayraçların işlenmesi zevkli ve hızlıydı, bitirilmesi ise uzun sürdü - neredeyse 5 ay bekledikten sonra 15 dakikada yapmışım ikisini de... Bence harika olmuşlar! :")

       I love reading, so I love bookmarks and have a quite big collection of paper ones. But last year I saw some cross-stitched bookmarks in a magazine and they were just adorable! Of course I had to stitch such a special thing for myself. Besides I discovered linen bands and loved their natural look and texture. So it was a good chance of trying...Great thanks to designer Pelin Tezer and her ornaments!
      I finished stitching both of the bookmarks a long time ago, I think in December. But it took me almost five months to get them finished. And I'm still not happy with the cut ends.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...